Bofællesskabet

Bofællesskabet

OMRÅDER

Brug menuen ovenfor eller før musen hen over områdekortet og venstreklik for at læse mere.

OMRÅDER
SØEN reset GÅRDSPLADSEN ORANGERI & AKTIVITETSHUS FRUGTLUNDEN GÅRDRUMMET FÆLLESHUSET

SØEN

Søen er bofællesskabets grønne hjerte - et område med luft og vild natur. Biodiversiteten bliver sluppet løs med plads til blomster, vandplanter, sommerfugle og andre dyr. Ved kanten af søen placeres en sauna, som kan benyttes af beboerne.

reset

GÅRDSPLADSEN

Mod nordøst mødes man af gårdspladsen, hvor det store karakteristiske bøgetræ, som findes ved gården i dag, bevares. Gårdspladsen bliver et opholdsrum med plads til aktiviteter for beboerne og et af samlingspunkterne i bofællesskabet. Pladsen kan nemlig både være stedet, man mødes med de andre beboere til fællesspisning ved langborde, men der er også plads til at holde marked med boder med loppefund og hjemmelavet honning og æblemost.

ORANGERI & AKTIVITETSHUS

Det store orangeri og aktivitetshus er placeret ved ankomsten til Under Bøgen og vil være et omdrejningspunkt for aktiviteter og samlinger. Vores ønske er, at skabe en stor vinterhave, som forlænger udesæsonen og giver lys og grøn stemning til alle beboere hele året rundt.

FRUGTLUNDEN

På den eksisterende grund findes en karakteristisk frugtlund med frugttræer og bærbuske, som vil blive omdrejningspunktet i det vestlige gårdrum. Mod Herredsvej opsættes et støjhegn for at minimere støjgener. Dette beplantes og bliver et grønt bagtæppe for lunden. Her finder man også det fælles mosteri, hvor beboerne sammen kan bearbejde høsten og producere saft og most. Blandt de fine træer etableres en fælles grillplads.

GÅRDRUMMET

Mod øst findes bebyggelsen i to etager. I det gårdrum, som opstår mellem længerne, får beboerne et mere intimt uderum med træer og vilde græsser. Her mærker man nærheden til boligen og det omsluttede rum skaber en tryg atmosfære. En perifer sti indrammer det grønne areal og den centrale terrasse giver plads til samvær og et spil backgammon. Mod sydvest findes bede med varierende beplantning samt orangeriet, hvor der er plads til både grøntsagsdyrkning og ophold.

FÆLLESHUSET

Med udsigt over søen ligger fælleshuset i parterre-etagen. Fælleshuset er stedet, hvor der kan laves mad til mange og holdes store og små sociale arrangementer. I forlængelse af fælleshuset ligger en stor terrasse, der inviterer til ophold i solen både morgen og aften. I tilknytning til fælleshuset er der gæsteværelser.

KONTAKT OS

Bæredygtig Byudvikling ApS

Nørre Allé 86

8000 Aarhus C

kontakt@underboegen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag – Fredag: 9-16
Lørdag – Søndag: lukket

Copyright © 2021 Bæredygtig Byudvikling ApS.